HeadlinePoleksosbud

Ceuk H. Casta, M.Pd : Kasenian Fitrah Suci Ti Gusti Maha Suci

KUNINGAN, TRIMEKAR – Rasa seni nu aya di diri manusa mangrupa fitrah Suci ti Gusti Nu Maha Suci.

“Ku kituna kasenian bisa ngalemeskeun batin, anu saterusna eta batin teh bisa gampil narima bebeneran,” kitu di antara eusi ceramah Sekretaris Lembaga Kebudayaan Cirebon, H. Casta, M.Pd dina acara “Sosialisasi Penguatan Pemahaman Kearifan Lokal Bagi Pegiat Budaya di Jawa Barat”, anu dilaksanakeun ku Badan Kesatuan Bangsa Dan Politik (Kesbangpol) Jawa Barat nu lumangsung di Ayong, Linggarjati Kuningan, poe Rebo (20/11/2019).

Lian ti kitu ceuk Casta, kasenian mibanda ajen “universal” anu boga fungsi ngahijikeun atawa fungsi integratif.

Kagiatan anu lumangsung dua poe, Rebo jeung Kemis 20-21 Nopember teh dipiluan ku 150 seniman jeung budayawan ti sababaraha kabupaten/kota di Jawa Barat. (ts)***

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close