IMG-20191012-WA0110:

Kajuaraan Paralayang Dunia di Sumedang Bakal Rongkah

TERBIT: REPORTER: EDITOR:

SUMEDANG, TRIMEKAR – Moal dua mingguan deui, ciplesna ti tanggal 22 nepi ka 28 Oktober 2019, Kabupaten Sumedang baris ngagelar Kagiatan olah raga anu rongkah, nu disebut West Java Paragliding World Championship and Culture Festival (WJPCCF) 2019.

Ieu Kagiatan baris lumangsung di tilu venue nyaeta di Kampung Toga, Desa Sukajaya, Kacamatan Sumedang Selatan, Puncak Samar Cisema Desa Pakuaalam, Kacamatan Darmaraja jeung Batu Dua Desa Linggajaya, Kacamatan Cisitu.

Katerangan ku kakoreh ku wartawan TRIMEKAR tina hasil rapat panitia sabaraha poe katukang, atlet paragliding anu baris milu tandang makalangan di Sumedang kacatet lruwih ti 160 urang ti 24 nagara.

Sakabeh atlet baris datang ka Sumedang bisa jadi ti mimiti 19 Oktober 2019, anu saterusna baris nginep di hotel-hotel nu aya di Kota Sumedang.

Ketua Umum Pelaksana WJPCCF 2019 anu oge Sekda Sumedang, Herman Suryatman, netelakeun yen event paragliding tingkat dunia ieu, lain ngan saukur Kagiatan olah raga tapi diharepkeun bisa jadi pamecut pikeun kamajuan pariwisata Sumedang mangsa nu bakal datang.

“Urang hijikeun karep jeung pamadegan, yen ieu teh mangrupa hiji event kelas dunia. Sangkan bangsa sejen bisa moncongok ka Sumedang tur ka ditu hayang daratang wisata ka Sumedang”, ceuk Herman dina saban aya pagempungan.

Pikeun ngabageakeun jeung ngareuah-reuah para atlet ti luar negeri, dina pembukaan baris dipintonkeun rupa rupa kasenian pinunjul Sumedang, kayaning 24 kuda renggong pikeun wawak ti 24 nagara, reak kreasi, pencasilat, pasukan karaton, 500 penari umbul, songah jeung marching band IPDN. (TS/forkowas)***

Sumber Berita: Radio Trimekar 93,9 MHz
Berita Terbaru

Keluhan Forum Komunikasi Pariwisata Sumedang Direspon Bupati

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kapolri Tinjau Pelaksanaan Vaksinasi Massal di PT. Kahatex

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Operasi Yustisi, Personil Gabungan Masih Temukan Warga Langgar Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kebijakan Ganjil Genap, Cara Humanis Batasi Mobilitas Masyarakat

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Polres Sumedang Sisir Pengendara Tak Bermasker

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Regional

KPID Award Digelar 2 November 2021 Secara Virtual

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: FORKOWAS

Dugaan Pelanggaran Pemenuhan Hak Pekerja Saat Pandemi, Pemkot Sidak Perusahaan

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: FORKOWAS

Gubernur Berikan ‘Kadeudeuh’ untuk Kafilah MTQ Jabar

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: FORKOWAS

ASN Pemkot Bandung, Salurkan Ribuan Paket Sembako

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Gandeng Muhammadiyah, Kapolri Sebut Bantu Percepatan Vaksinasi

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: FORKOWAS