IMG-20191014-WA0091:

Pasantren Al-Hikamussalafiyah Sukamantri Tanjungkerta Kahuruan

TERBIT: REPORTER: EDITOR:

SUMEDANG, TRIMEKAR – Pasantren Al-Hikamussalafiyah Sukamantri, Kacamatan Tanjungkerta, Sumedang, tabuh 08.30 poe Senen isuk-isuk (14/10) kahuruan.

Tilu kobong santri di eta pasantren ludes pisan kaduruk.

Ceuk sawangan, mimiti kajadian kahuruan alatan korsleting listrik.

Saterusna seuneu anu ngaburisat tina kabel nu konslet teh langsung ngagedean ngaduruk tilu kobong santri nepi ka ludesna.

Teu kacatet korban jiwa ngan eta kajadian ngabalukarkeun karugian mun dibahruteng ratusan juta rupia.

Pingpinan Pondok Pasantren Al-Hikamussalafiyah, Kiai H. Sa’dulloh ngeceskeun, mimiti kajadianana eta kahuruan teh alatan listrik pareum di hiji rohangan kamar santri anu keur sare.

Basa hurung deui lampu bohlamna ujug – ujug peupeus. Terus dituturkeun aya seuneu hurung jeung langsung lain wae terus ngagedean seuneu teh tapi oge murag ninggang kana luhur kasur santri.

Ti dinya seuneu ngalentab kamamana, ngaduruk barang – barang nu aya di dinya.

Taya pisan barang nu kapuluk, kabeh beak kabeuleum kayaning kitab-kitab, pakean santri, buku – buku oge duit.

Wangunan kobong nu kaduruk teh aya tilu rohangan nu legana 7 x 8 m nu sok dipake mondok ku 100an santri.

Waktu kajadian di hiji kobong aya dua santri nu jeur sare lantaran Gering. Untungna teh kanyahoan ku babaturanana.

“Alhamdulillah salamet. Teu Aya korban,” ceuk Kiai H. Sa’dulloh.

Bupati Sumedang, Dony Ahmad Munir, basa meunang beja kajadian kahuruan di eta pasantren, langsung ngadongdon dibarengan ku ti Dinsos P3A, BPBD, Satpol PP jeung Tagana.

Dina eta kasempetan bupati lian ti ngucapkeun bela sungkawa oge langsung mere bantuan.

Malah nyebutkeun Pemda sagancangna rek mere bantuan deui pikeun ngarehab wangunan nu kaduruk jeung ngayakeun kagiatan trauma healing pikeun barudak santri, sangkan teu terus ginggiapeun balukar eta kajadian. (TS/FORKOWAS)***

Sumber Berita: Radio Trimekar 93,9 MHz
Berita Terbaru

Polres Sumedang Tangkap Pengedar Sabu

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kapolres Tekankan Warga Terapkan Prokes dalam Pilkades Serentak

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Ini Cara Babinsa Wargaluyu Perkuat Silaturahmi dengan Warga, Cegah Covid-19

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Atalia: Perluas Cakupan Vaksinasi Covid-19, Kasus Naik dan Turun

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kadiskominfo: Garut Belum Aman Covid-19, Terapkan Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Regional

Atalia: Perluas Cakupan Vaksinasi Covid-19, Kasus Naik dan Turun

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kadiskominfo: Garut Belum Aman Covid-19, Terapkan Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Wagub Jabar: PTM di Pangandaran Berjalan Baik, Terapkan Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Ruddy: Awal November, Garut Turun ke Level 2

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: FORKOWAS

Wisata Alam Teras Kahuripan, Nyaman dan Bikin Pengunjung Puas

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Komentar Terbaru

 Good Jobs untuk Bank Sunedang ditengah diaruosi global menjamurnya lembaga keuangan Fintech , masih bs in the track memenuhi kewajiban nya dan menjaga performa kinerja dg baik. Yg bikin bingung adalah PT.Kampung Makmur , seperti nya gk ada bisnis kreatif yg muncul sbg terobosan atau lompatan . Yang ada adalah seperti kehilangan fokus bisnis merambah garapan aset2 Pemda yg sdh diurus elemen lain. Bingung juga mengapresiasi bisnis plan ny dg 9 core tsb . Seolah olah sdh serakah dg gagasan yg semu tdk ada cire bisnis yg fokus jd unggulan."

naya sunarya
naya****rya22@gmail.com