IMG-20191120-WA0077:

Sarasehan Budaya di Ujungjaya : Ngungkulan Karempan Tradisi Kagerus Industri

TERBIT: REPORTER: EDITOR:

UJUNGJAYA, TRIMEKAR –Ditetepkeunana Ujungjaya jadi wewengkon (Kawasan) Industri, ngahudang kahariwang jeung karempan kalumangsungan nasib budaya lokal di eta daerah.

Sedengkeun Ujungjaya teh kaasup wewengkon anu mibanda kabeungharan budaya warisan karuhun Sunda anu mibanda ajen inajen luhung.

“Perkara ieu perlu pisan diungkulan tur disanghareupan ku tarekah sangkan ku dijadikeunana Ujungjaya mangrupa kawasan Industri, teu ngabalukarkeun tumpurna adat tradisi jeung budaya lokal di Ujungjaya,” kitu ceuk Ketua Angkatan Muda Siliwangi (AMS) Distrik Kabupaten Sumedang, Ruly Krisna Prayoga dina biantara panganteur Sarasehan Budaya Lokal Ditengah Pembangunanab dan Pengembangan Ujungjaya Menjadi Kawasan Industri, nu lumangsung di pendopo Kacamatan Ujungjaya, Salasa (19/11) kamari.

Ku sabab kitu, AMS Distrik Sumedang dina raraga milangkala nu ka-53 boga karep nu gilig pikeun ngawal pangwangunan Kawasan Industri di Ujungjaya, sangkan teu ngabalukarkeun ruksakna budaya lokal anu aya di ieu wewengkon.

“Ulah nepi keun ka jati kasilih ku junti”, ceuk Ruly ngeceskeun.

Bupati Sumedang, Dony Ahmad Munir, dina biantarana kacida ngabageakeun pisan kagiatan nu dilaksanakeun ku AMS Sumedang, ku mangrupa kagiatan nubtematik, aktual jeung konstektual.

Lian ti kitu bupati miharep sangkan ajenn inajen budaya lokal biisa jadi hiji kajuaraan geusan numuwuhkeun etos kerja nu hade.

Kagiatan nu dipiluan ku 150 pamilon ti rayon AMS, masyarakat adat jeung ondangan sejenna ngahadirkeun panyatur bupati Sumedang, budaya Wan Jawa Barat Kang Acil Bimbo jeung Tim Asistensi Pansus Raperda SPBS. (ts/forkowas)***

Sumber Berita: Radio Trimekar 93,9 MHz
Berita Terbaru

Polres Sumedang Tangkap Pengedar Sabu

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kapolres Tekankan Warga Terapkan Prokes dalam Pilkades Serentak

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Ini Cara Babinsa Wargaluyu Perkuat Silaturahmi dengan Warga, Cegah Covid-19

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Atalia: Perluas Cakupan Vaksinasi Covid-19, Kasus Naik dan Turun

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kadiskominfo: Garut Belum Aman Covid-19, Terapkan Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Regional

Atalia: Perluas Cakupan Vaksinasi Covid-19, Kasus Naik dan Turun

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kadiskominfo: Garut Belum Aman Covid-19, Terapkan Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Wagub Jabar: PTM di Pangandaran Berjalan Baik, Terapkan Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Ruddy: Awal November, Garut Turun ke Level 2

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: FORKOWAS

Wisata Alam Teras Kahuripan, Nyaman dan Bikin Pengunjung Puas

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Komentar Terbaru

 Good Jobs untuk Bank Sunedang ditengah diaruosi global menjamurnya lembaga keuangan Fintech , masih bs in the track memenuhi kewajiban nya dan menjaga performa kinerja dg baik. Yg bikin bingung adalah PT.Kampung Makmur , seperti nya gk ada bisnis kreatif yg muncul sbg terobosan atau lompatan . Yang ada adalah seperti kehilangan fokus bisnis merambah garapan aset2 Pemda yg sdh diurus elemen lain. Bingung juga mengapresiasi bisnis plan ny dg 9 core tsb . Seolah olah sdh serakah dg gagasan yg semu tdk ada cire bisnis yg fokus jd unggulan."

naya sunarya
naya****rya22@gmail.com