IMG-20191129-WA0167:

Bupati Sumedang Nyebutkeun, “Ngungkulan Pungli Perelu Babarengan”

TERBIT: REPORTER: EDITOR:

SUMEDANG, TRIMEKAR – Bupati Sumedang, Dony Ahmad Munir, mepelingan ka oknum – oknum nu sok ngalakukeun pungli (pungutan liar) kudu buru-buru ngeureunan kalakuan kitu.

Pungli ceuk bupati, pasualan nu geus parna, anu kudu diungkulan babarengan pikeun ngarengsekeunana.

“Piraku rek kitu wae. Eureunan pungli boh nu patali jeung panarimaan tenaga kerja atawa dina urusan sejenna,” kitu di antarana nu dikedalkeun ku bupati, dina acara “Coffee Morning” anu lumangsung di Pendopo Induk Pusat Pemerintah an (IPP) Kabupaten Sumedang, Juma’ah (29/11/2019).

Bupati pangna mepelingan kitu, sabada narima bangbaluh dina eta paguneman anu ditepikeun ku wawakil pengusaha industri di wewengkon Cimanggung jeung Jatinangor, yen di eta wewengkon industri teh masih mahabu keneh praktek pungli.

Utamana dina perkara panarimaan pagawe. Hadir dina eta acara maneuh nu dilaksanakeun ku Bagian Humas dan Protokol(Humpro) Pemda Sumedang teh Waka Polres Sumedang Kompol Erwan Syah, Kasdim 0610 Sumedang, May. Inf. Anang Pramudiyanto, para pengusaha industri, para aparatur Pemkab Sumedang, camat jeung para kepala desa di wewengkon usaha industri Jatinangor jeung Cimanggung.

Dina eta kasempetan, bupati meredih ka aparaturna sangkan merhatikeun jeung terus ngaronjatkeun pelayanan nu hade ka para pengusaha nu gerak dina widang ekspor.

Sabab ku lobana investasi usaha dina widang ekspor baris bisa ngaronjatkeun tumuwuhna ekonomi (pertumbuhan ekonomi).

Sedengkeun ti pihak pengusaha ngusulkeun acara pagempungan Pemkab Sumedang jeung para pengusaha sangkan dilaksanakeun unggal bulan, tur husus nyawalakeun pasualan dunya usaha. (ts/forkowas).

Sumber Berita: Radio Trimekar 93,9 MHz
Berita Terbaru

Polres Sumedang Tangkap Pengedar Sabu

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kapolres Tekankan Warga Terapkan Prokes dalam Pilkades Serentak

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Ini Cara Babinsa Wargaluyu Perkuat Silaturahmi dengan Warga, Cegah Covid-19

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Atalia: Perluas Cakupan Vaksinasi Covid-19, Kasus Naik dan Turun

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kadiskominfo: Garut Belum Aman Covid-19, Terapkan Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Regional

Atalia: Perluas Cakupan Vaksinasi Covid-19, Kasus Naik dan Turun

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Kadiskominfo: Garut Belum Aman Covid-19, Terapkan Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Wagub Jabar: PTM di Pangandaran Berjalan Baik, Terapkan Prokes

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Ruddy: Awal November, Garut Turun ke Level 2

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: FORKOWAS

Wisata Alam Teras Kahuripan, Nyaman dan Bikin Pengunjung Puas

TERBIT: REPORTER: ADMIN EDITOR: ADMIN

Komentar Terbaru

 Good Jobs untuk Bank Sunedang ditengah diaruosi global menjamurnya lembaga keuangan Fintech , masih bs in the track memenuhi kewajiban nya dan menjaga performa kinerja dg baik. Yg bikin bingung adalah PT.Kampung Makmur , seperti nya gk ada bisnis kreatif yg muncul sbg terobosan atau lompatan . Yang ada adalah seperti kehilangan fokus bisnis merambah garapan aset2 Pemda yg sdh diurus elemen lain. Bingung juga mengapresiasi bisnis plan ny dg 9 core tsb . Seolah olah sdh serakah dg gagasan yg semu tdk ada cire bisnis yg fokus jd unggulan."

naya sunarya
naya****rya22@gmail.com